Som entreprenører ved alle, at det største aktiv, vi har, er vores medarbejdere. Derfor passer vi på dem. Vi oplærer dem i, hvordan de skal gebærde sig sikkert på en byggeplads. Vi har forsikringer og skulle der ske en ulykke, så dækker den. Vi ved dog også, at vores medarbejdere arbejder fysisk hårdt med deres kroppe. De er gode til deres håndværk, og de har krav på gode arbejdsforhold. Samtidigt ved også, at konkurrencen i vores branche er hård. Derfor skal der spares tid. Der skal optimeres mest muligt – og nu kommer staten så og fortæller os, at vi også skal til at opdæmme for CO2‐udslip i alt nyt byggeri.
Store krav
Det er ret store krav – og kilde til en del bekymringer og stress for os. Og vi spørger os selv om, hvad vi kan gøre for både at optimere for at spare tid, for at byggepladsen er en sikker arbejdsplads, og for at vores medarbejdere ikke udsættes for unødig fysisk udfordring.
En af løsningerne er at leje personhejs, når vores medarbejdere skal op. Det er trættende for dem at gå op ad brandtrapperne, som allerede er blevet konstrueret i højhusbygningen, som stadig fremstår som et betonskelet. Et personhejs kan få løftet håndværkerne og lærlingene op på meget kort tid, så de ikke skal bruge tid på at klatre op ad trapperne. Det kan bidrage til, at mange flere opgaver bliver løst netop, fordi den fysiske træthed ikke indtræder tidligt, og fordi dine medarbejdere kan komme op i fx 7.sals højde i løbet af mindre end et minut.
Det handler om arbejdsforhold
Ved at leje et personhejs sørger du derfor for, at dine medarbejdere får bedre arbejdsforhold. De skal ikke kæmpe sig op i bygningen, inden de kan begynde deres arbejde. Du får dermed også flere opgaver udført, fordi kræfterne kan bruges på arbejdet – og ikke på at klatre op og ned af trapper eller stiger.